top of page

Звітно-виборча Конференція ФАіС України 2024 - Результати 17 лютого 2024 року


Конференція - це головні збори членів федерації, лише на них можливо вирішити ключові питання, обрати керівництво та прийняти стратегічні рішення на наступні 4 роки.


17 лютого відбулася звітно-виборча конференція, де були присутні делегати з майже всіх осередків, була відкрита реєстрація усім бажаючим приєднатися до зустрічі, аби забезпечити прозорість процесу. Прийняли участь 6 спостерігачів, та 2 додаткових доповідача. 


На початку Конференції були звіти від:


➡️Президентки Ганни Ясинської: результати за чотири роки, проблеми та виклики що були та що додаються у зв’язку з війною. 

➡️Тимчасово виконуючого обов’язки голови альпіністського комітету Геннадія Копейки: про події у спортивному альпінізмі в Україні за 2020-2023 роки, питання та складності діяльності комітету та комісій під час війни.

➡️Голови комітету зі скелелазіння Серіка Казбекова: розповів про результати роботи скелелазного комітету та основні питання, що виникали за минулий період.

➡️Голови ради ветеранів Євгенія Житнього:  розповів про оновлення вікового порогу для участі в змаганнях "ветеранів альпінізму та скелелазіння" та проведені, попри всі сучасні труднощі, змагання.

➡️Голови молодіжного комітету Миколи Побережеця: про діяльність в змагальному процесі, складнощі та виклики, що поставали перед суддями та спортменами.

➡️Голова комісії з навчально, методичної роботи та безпеки Сергій Недосеков розповів про: діяльність комісії, створені методичні програми, проведені навчальні модулі  про те, що розпочатий в 2021 році процес побудови системи навчання зупинений війною. 


Також були представлені спільноті федерації нові люди в команді:

➡️Леся Левченко - новий бухгалтер. Не дивлячись на складну ситуацію та хаос у період повномасштабного вторгнення, вона змогла професійно “підхопити” досить складні задачі, та надати повний фінансовий звіт за минулі роки. 

➡️Марина Гнідан - майже рік виконувала обов'язки відповідального секретаря федерації. 

➡️Машкіна Марія - PR менеджер. Відповідальна за ведення соціальних мереж, та викладання контенту на сайт. 

➡️Було змістовне спілкування з Олександром Бланком - головою фонду розвитку скелелазіння України. Він  розповів про те, чому був створений фонд, основні задачі, які він виконує та подальші плани.

➡️На конференції були присутні члени та голови комітетів Павло Швець, Євген Козак - діючі військовослужбовці "в полях", і їх підтримка та зворотний зв’язок зараз теж дуже важливий.


Що обговорювалося:

#️⃣Найважливіше питання - актив федерації зараз скоротився та функціонування Федерації згідно чинного Статуту  стає бюрократією, що тільки затягує прийняття рішень. Було запропоновано новий Статут та нова структура Федерації.

#️⃣Також підняте питання внесків. Фактичний розмір внеску, що не змінювався з 2016 року, 250 грн за рік (100 грн для дітей та від ветеранів від 65 років) ледь покриває заробітну плату обов’язкових співробітників та оренду приміщення. Це бухгалтер, секретар з альпінізму, секретар зі скелелазіння - з мінімальним окладом 6000 грн. 

#️⃣Обговорення місцями були активні та емоційні, тому 7,5 годин пролетіли швидко й часу для ґрунтовної дискусії щодо нового статуту було недостатньо.

❗️Звітно-виборча конференція наразі не закрита і, згідно з рішенням он-лайн зустрічі від 17.02.2024р., буде продовжена через 2 тижні - 02.03.2024р. Головне питання, що буде розглядатися - прийняття нового статут Федерації.


Рішення, що були прийняті 17.02.2024:✅Склад керівництва федерації на 2024-2027 роки:

Ганна Ясинська - президент Федерації

Серік Казбеков - віцепрезидент

Геннадій Копейка - віцепрезидент, голова комітету з альпінізму

Стас Клешньов - голова комітету зі скелелазіння

Олександр Бланк - голова Наглядової ради 

Марина Гнідан - відповідальний секретар

✅Створено новий орган - Наглядову раду, повноваження та спосіб формування якої будуть визначені новим статутом. 

✅Встановлено щорічний членський внесок в Федерацію 500 грн на рік. Для дітей до 16 років та ветеранів  внесок становить 200 грн на рік. Нові розміри внесків діятимуть після закриття конференції, з 03.03.2024р.

✅Новий Статут було прийнято за основу, питання, які викликали дискусії, будуть узгоджені до 02.03.2024 року та запропоновані конференції для прийняття. Два тижні має вистачити на цей процес.

✅Також був розглянутий проект рішення щодо ревізійної комісії. Сергію Федірко запропоновано надати пропозиції щодо складу цієї комісії, питання про затвердження цієї комісії теж буде розглянуто 02.03.2024 р.



З порядоком денним, звітами та протоколами голосування ви можете ознайомитись за посиланням: https://www.umcf.org.ua/documents/federatsiya/dokumenty-federatsiyiДякуємо усім хто підтримував та підтримує нас зараз. Чекаємо на ваші коментарі та пропозиції


Федерація Альпінізму і Скелелазіння України - це громадська організація. Для втілення змін необхідні люди, що будуть їх реалізовувати, інакше замість змін залишаються тільки мрії про те, як було б добре зробити. Альпінізм, скелелазіння та інші гірські активності - наша пристрасть і саме це надає нам сили, як для поточної діяльності, так і для розвитку нашої організації та спільноти. Долучайтесь разом з нами до процесу змін створення сильної спільноти і  ви не лише здобудете цінний досвід, а й станете частиною великої спільної справи.

🫶


ความคิดเห็น


logo_ukr_long_color_bg-white.png
bottom of page